Bananus iš pradžių nulupkie ir supjaustykite, po to pertrinkite su kiaušiniais. Tešla bus labai skysta.
Keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies ištirpinkite kokosų aliejų (apie 0.25 arbatinio šauktelio), dėkite tešlą (po 2 šauktus vienam blynui, ne daugiau). Jei pageidaujate, viršų galima pabarstyti riešutais, sėklomis ar uogomis.
Kepkite apie 1 minutę, kol apačia pagels, o pakraščiai atšoks.
Plona mentele apverskite blyną ir kepkie dar minutę.
Tokiu pat būdu sukepkite likusią tešlą.
Blynelius patiekite šiltus. Skanu su klevų sirupu, medumi. Iš nurodyto tešlos kiekio išeina 8-10 mažų blynelių, pakanka 2 žmonėms. Jei norite, kad blyneliai būtų puresni, galima į tešlą įmaišyti 0.25 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, pačius blynelius pagardinti cinamonu ar vanilės ekstraktu.
Komentarai