Gerai įkaitinkite grilį (apie 10 min.). Kukurūzus nulupkite ir sudėkite ant grotelių. Kepkite apversdami kas 3-4 minutes, kol atsiras tamsios žymės nuo grotelių (iš viso - apie 10-12 min.).
Ant karštų kukurūzų uždėkite šiek tiek sviesto ir pagardinkite druska.
Itin lengva paruošti iškylaujant gamtoje, tačiau galima ir namuose, naudojant elektrinį keptuvą. Tinka kaip užkadins arba garnyras. Pietų Amerikoje apskrudusios burbuolės paprastai skaninamos grietinės, žaliųjų citrinų, avokadų, kalendrų ir česnakų padažu. Šiaurės Amerikos gyventojai pila klevų sirupo, burbono, įmaišo sviesto ir užbarsto skrudintos šoninės gabalėlių. Europiečiai mieliau renkasi sviestą su kalendromis ar bazilikais arba sviesto, ožkų sūrio ir žolelių užpilą, o australai burbuoles dažo į kepsnių padažą su medumi ir imbieru.
Komentarai (5)