Apelsinus gerai nuplaukite, galus nupjaukite ir išmeskite, daržovių skustuku arba peiliu nupjaustykite viršutinį žievelės sluoksnį, stengdamiesi neliesti baltosios dalies. Nuluptas žieveles užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite dvi minutes ir nusunkite, atidėkite į šalį.
Baikite lupti apelsinus, nuimdami baltąją dalį, supjaustykite vaisius mažais gabaliukais. Sėklas išmeskite. Taip pat nulupkite ir supjaustykite citrinas (sėklas išmeskite).
Vaisius sumaišykite ir užpilkite puode cukrumi, užkaiskite ant vidutinio stiprumo ugnies. Susidariusias putas nugriebkite. Maždaug po 15 minučių nuo virimo pradžios sudėkite apelsinų žieveles, viską pertrinkite elektriniu smulkintuvu.
Pavirkite dar 10 minučių ir patikrinkite konsistenciją (arbatinį šaukštelį masės dėkite ant lėkštutės ir pastatykite porai minučių į šaldiklį. Jeigu konsistencija gera, puodą galima nukaisti).
Supilkite masę į sterilius stiklainius ir uždenkite. Apversti nereikia.
Toks džemas ne per daug saldus, tinka su džiūvėsėliais, skrebučiais, blyneliais, varškės sūriu, juo galima paskaninti jogurtą ar įvairius desertus.
Komentarai (3)