Apelsinus labai švariai nuplaukite, nulupkite, žieveles smulkiau supjaustykite, sudėkite į stiklainį ir užpilkite jas 0,5 L švaraus, virinto vandens, įberkite citrinos rūgšties. Stiklainį parą palaikykite šaldytuve.
Likusius 3 L vandens šiek tiek pašildykite, sudėkite medų (jo kiekį galite padidinti, pareguliuokite pagal savo skonį), išmaišykite, kad ištirptų ir palikite atvėsti.
Išmirkusias žieveles išimkite (vandens iš stiklainio neišpilkite!) ir permalkite ar pertrinkite maisto smulkintuvu.
Maltas žieveles, skystį iš stiklainio, sirupą ir likusių 3 apelsinų sultis sumaišykite. Gėrimą perfiltruokite per švarų merlinį audinį ir išpilstykite į stiklainius ar butelius. Laikykite šaldytuve.
Puikiai gaivinantis, labai skanus gėrimas.
Komentarai (2)