Apelsinų žievelių gėrimas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
20
Ingredientai:
  • Apelsinai (didesni), 3 vnt.
  • Citrinos rūgštis, 3 a.š.
  • Medus, 0,5 stikl.
  • Vanduo, 3,5 l
Gaminimo instrukcija:
  1. Apelsinus labai švariai nuplaukite, nulupkite, žieveles smulkiau supjaustykite, sudėkite į stiklainį ir užpilkite jas 0,5 L švaraus, virinto vandens, įberkite citrinos rūgšties. Stiklainį parą palaikykite šaldytuve.

  2. Likusius 3 L vandens šiek tiek pašildykite, sudėkite medų (jo kiekį galite padidinti, pareguliuokite pagal savo skonį), išmaišykite, kad ištirptų ir palikite atvėsti.

  3. Išmirkusias žieveles išimkite (vandens iš stiklainio neišpilkite!) ir permalkite ar pertrinkite maisto smulkintuvu.

  4. Maltas žieveles, skystį iš stiklainio, sirupą ir likusių 3 apelsinų sultis sumaišykite. Gėrimą perfiltruokite per švarų merlinį audinį ir išpilstykite į stiklainius ar butelius. Laikykite šaldytuve.

  5. Puikiai gaivinantis, labai skanus gėrimas.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (2)

sveikuolis 2015-07-26 21:49
citrinos rugstis,apelsinu zieveles -garantuotas nuodas,sukeliantis vezinius susirgimus.
zinau ka sakau 2015-07-26 01:03
uzmirslit tas apelsinu ir citrinu bei kitu citrusu zieveles. dirbau fabrike apelsinu, kur is finkiu atvezdavo puzalius apelsinus, nokindavo spec kameroje, leisdavo per spec LAKA, KURY ATVEZDAVO 200 LITRU STATINESE SU KAUKOLES ZENKLU, KURIS STABDO VAISIAUS NOKIMA, KAD JUS PASIEKTU SVIEZIAS.... tad sekmes darytis arbatas, tortus su citrusiniu vazisiu zieveliu griedieantais. citrusinis vaisius nenupurkstas ir sausas yra matines spalvos, jei blizga, nupurkstas spec. vasku.
Greita receptų paieška