Avinžirnių, špinatų ir pomidorų karis

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
2
Ingredientai:
  • Aliejus, 1 v.š.
  • Vyšniniai pomidorai, 500 gr.
  • Čili milteliai, 3 a.š.
  • Kario milteliai, 5 a.š.
  • Kuminas, 3,5 a.š.
  • Svogūnų milteliai, 2 a.š.
  • Česnakas, 3 skilt.
  • Pipirai, 0,5 a.š.
  • Druska, 1 a.š.
  • Konservuoti avinžirniai, 1 skard.
  • Kukurūzai, 0,75 stikl.
  • Kokosų pienas, 1 stikl.
  • Špinatai, 1,5 stikl.
  • Kalendra, 2 pund.
  • Aitriosios paprikos milteliai, 1 a.š.
  • Ryžiai, 1 stikl.
Gaminimo instrukcija:
  1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kai įkais, dėkite pomidorus ir visus prieskonius bei pavirkite apie 3 minutes, maišydami. Įspauskite česnako ir pavirkite dar minutę. Dėkite kukurūzus, įpilkite kokosų pieno.

  2. Viską gerai išmaišykite ir virkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių, neuždengdami, retkarčiais pamaišydami. Jeigu norite išgauti gilesnį skonį, galite virti šiek tiek ilgiau.
    Kol viskas troškinasi, išsivirkite ryžių (1 stiklinė vandens 1-ai stiklinei ryžių).

  3. Tada suberkite avinžirnius, sudėkite špinatus ir uždenkite, bei virkite apie 3 min. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Paulina

Komentarai

Greita receptų paieška