Avinžirnių užtepas sumuštiniams

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
3
Ingredientai:
  • Virti avinžirniai, 500 gr.
  • Susmulkintas salieras, 1 vnt.
  • Susmulkintas svogūnas, 0,5 vnt.
  • Naminis majonezas ar jūsų mėgstamas salotų užpilas, 1 v.š.
  • Citrinų sultys, 1 v.š.
  • Džiovinti krapai, 1 a.š.
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminimo instrukcija:
  1. Avinžirnius nusunkite ir šiek tiek apsausinkite popieriniu rankšluosčiu, suberkite į dubenį ir sugrūskite šakute. Sumaišykite su salieru, svogūnu, majonezu, citrinos sultimis, krapais, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

  2. Paruoštą masę tiekite su skrebučiais, pita, galima įsukti į lavašą. Salierą galite pakeisti kitomis daržovėmis (pavyzdžiui, kininiais kopūstais), o majonezą - bet kokiu jūsų mėgstamu salotų užpilu.

Receptą atsiuntė: Ligita

Komentarai

Greita receptų paieška