Avižiniai sausainiai su sėklomis ir razinomis

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
25
Ingredientai:
  • Avižiniai dribsniai, 2 stikl.
  • Sviestas, 100 gr.
  • Kiaušiniai, 2 vnt.
  • Cukrus, 4 v.š.
  • Miltai, 4 v.š.
  • Krakmolas, 2 v.š.
  • Kepimo milteliai, 1 a.š.
  • Razinos, 2 v.š.
  • Moliūgų sėklos, 2 v.š.
  • Linų sėmenys, 2 v.š.
  • Sezamo sėklos, 3 v.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Avižinius dribsnius ištrinkite su kambario temperatūros sviestu. Įmuškite kiaušinius, suberkite sviestą ir gerai išmaišykite. Tuomet įsijokite miltus, kepimo miltelius, krakmolą ir sumaišykite tešlą.

  2. Į tešlą sudėkite moliūgų sėklas, linų sėmenis, sezamo sėklas (1 šaukštą sezamo sėklų pasilikite sausainių apibarstymui), razinas ir išmaišykite. Sudėkite į indą, uždenkite maistine plėvele ir 30 min. palaikykite šaldytuve.

  3. Iš atšaldytos tešlos atgnybkite rutuliuką, jį tarp delnų suplokite, dėkite ant kepimo popieriaus, viršų apiberkite sezamo sėklytėmis (jas pirštais truputį įspauskite į tešlą). Šitaip suformuokite visus sausainius. Iš nurodyto ingredientų kiekio turėtų gautis 20-25 sausainiukai.

  4. Sausainius kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

  5. Šiuos sausainius taip pat galite kepti su įvairiais riešutais, džiovintų vaisių, uogų, šokolado gabaliukais ar kokosų drožlėmis.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai

Greita receptų paieška