Baklažanus supjaustykite išilgai, pasūdykite ir palikite 20 min. Tuomet nuplaukite, apkepinkite įkaitintame aliejuje keptuvėje iš abiejų pusių, sudėkite ant popierinių rankšluostėlių, kad susigertų riebalų perteklius.
Paruoškite įdarą. Svogūną supjaustykite kubeliais arba plonais pusžiedžiais, apkepinkite aliejuje, sudėkite tarkuotas morkas ir patroškinkite, troškinimo pabaigoje įspauskite česnako skilteles, pagardinkite druska, pipirais.
Susukite suktinukus. Vieną baklažanų juostelių pusę patepkite grietine, dėkite morkų įdaro ir susukite.
Galima valgyti tiek karštus, tiek šaltus. Morkų įdarą galima paskaninti džiovintomis slyvomis (jas šiek tiek pamirkykite karštame vandenyje), paskrudintais graikiniais riešutais.
Komentarai