Ryžius perplaukite po tekančiu šaltu vandeniu, suberkite į puodą, užpilkite vandeniu, pasūdykite ir virkite pamaišydami apie 15 min. Ryžiai turi būti išvirę ne iki galo. Nukoškite, perplaukite po šaltu vandeniu, vėl nusunkite ir palikite apdžiūti.
Grybus nuplaukite, nuvalykite(jei reikia), išvirkite pasūdytame vandenyje, tada supjaustykite, o nuovirą atidėkite į šalį - jo dar reikės.
Svogūną susmulkinkite, apkepkite aliejuje maždaug 3 minutes.
Sumaišykite ryžius, grybus ir svogūnus, pagal skonį pagardinkite druska ir prieskoniais.
Kopūstų lapus gerai nuplaukite ir apsausinkite, nupjaustykite storus galus (bet jų galima ir nepjauti - tada galite pridengti lapus maistine plėvele ir padaužyti kotus mediniu plaktuku). Kol ruošiate lapus, užvirinkite vandenį, tada sudėkite kopūstą ir virkite 6-7 minutes, išimkite ant padėklo ir leiskite apdžiūti.
Į lapus įvyniokite įdaro, balandėlius glaudžiai vieną šalia kito sudėkite į puodą. Sumaišykite grybų nuovirą, pomidorų pastą ir miltus, kad neliktų gumuliukų, pagal skonį įberkite druskos ir prieskonių, užpilkite šiuo mišiniu balandėlius ir troškinkite ant nestiprios ugnies 35 minutes.
Patiekite pabarstę petražolėmis ir su trupučiu neriebaus majonezo.
Komentarai