Bananiniai kavos keksiukai su šokoladu

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Stambūs gerai prinokę/pernokę bananai, 2 vnt.
  • Cukrus, 0,5 stikl.
  • Tirpintas sviestas, 100 gr.
  • Pienas, 3 v.š.
  • Kiaušinis, 1 vnt.
  • Miltai, 1 stikl.
  • Tirpi kava, 2 a.š.
  • Kepimo milteliai, 1 a.š.
  • Druska, 0,5 a.š.
  • Kartusis šokoladas, 100 gr.
  • Sviestas kremui, 20 gr.
Gaminimo instrukcija:
  1. Šokoladą sutarkuokite. Bananą pertrinkite su cukrumi į tyrelę, supilkite pieną ir tirpintą sviestą, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite.

  2. Atskirame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir tirpią kavą, sudėkite į bananų masę, suberkite pusę tarkuoto šokolado ir kruopščiai išmaišykite.

  3. Patepkite formeles riebalais, ir paruošta mase užpildykite pusę - du trečdalius jų tūrio.

  4. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 25 minutes.

  5. Ištirpinkite kremui skirtą sviestą ir likusį šokoladą, patepkite gautu kremu kiek atvėsusius keksiukus ir patiekite su kava arba arbata.

Receptą atsiuntė: Aurelija

Komentarai

Greita receptų paieška