Supjaustykite bananus mažais gabaliukais.
Sudėkite į puodą kartu su tarkuota citrinos žievele, supilkite sultis, suberkite cukrų ir išmaišykite.
Pastatykite virti ant vidutinės ugnies, o po 5 minučių, kai bananai suminkštės, pertinkite trintuvu. Jei patinka, galima dalį bananų palikti ir nepertrintą.
Virkite tol, kol masė ims tirštėti. Įdėkite į lėkštutę arbatinį šaukštelį džemo ir įkiškite porai minučių į šaldiklį. Jei konsistencija jus tenkina, puodą galima nukaisti.
Supilkite džemą į sterilų stiklainį, uždenkite dangteliu, apverskite. Palikite, kad atvėstų. Laikykite tamsioje ir vėsioje vietoje.
Šis lengvai ir greitai paruošiamas nuostabaus skonio džemas idealiai tinka įvairiems desertams.
Komentarai (2)