Nuo pusės citrinos aštriu peiliu ar daržovių skustuku nuskuskite plonas žievelės „skiedreles“, stenkitės neužgauti baltosios žievės dalies, nes ji karti ir gali sugadinti kisieliaus skonį.
Vandenį su cukrumi (cukraus kiekį pasirinkite pagal save) užvirinkite, į verdantį vandenį suberkite braškes, sudėkite citrinos žieveles ir vanilės ankštį.
Kol kompotas verda, stiklinėje šalto vandens išmaišykite krakmolą, labai gerai išplakite, turi nelikti krakmolo gumuliukų.
Gėrimui užvirus ištraukite braškes, žieveles ir vanilės ankštį. Į gėrimą, nuolat maišant, plona srovele supilkite vandenį su išmaišytu krakmolu. Kaitinkite beveik iki užvirimo, bet neužvirinkite, nes pervirtas kisielius suskystės.
Išimtas virtas braškes galite sutrinti ir grąžinti į atvėsintą kisielių.
Puikus gėrimas braškių mėgėjams!
Komentarai