Briuselinių kopūstų apkepas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
2
Ingredientai:
  • Briuseliniai kopūstai, 500 gr.
  • Šoninės juostelės, 4 vnt.
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Saldus baltasis vynas, 3 v.š.
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Kreminis sūris, 200 gr.
  • Tarkuotas sūris, 150 gr.
  • Sviestas, 2 v.š.
  • Truputis malto muskato
  • Pusės citrinos žievelė
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

  2. Šoninę apskrudinkite keptuvėje ir išimkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.

  3. Toje pačioje keptuvėje, kur kepė šoninė, kelias minutes pakepinkite kopūstus, įpilkite vyno, gerai išmaišykite ir gaminkite dar kelias minutes.

  4. Į kepimo formą sudėkite kopūstus, plonais žiedais pjaustytą svogūną, pabarstykite druska, pipirais, muskatu ir tarkuota citrinos žievele.

  5. Tolygiai ant viršaus paskleiskite kreminį surį, pabarstykite tarkuotu sūriu, ant viršaus uždėkite sviesto gabaliukų ir kepkite orkaitėje maždaug 20 minučių.

  6. Prieš patiekdami pabarstykite smulkinta kepinta šonine.

Receptą atsiuntė: Milda

Komentarai

Greita receptų paieška