Bulvės su varške

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Bulvės, 1 kg
  • Alyvuogių aliejus
  • Džiovinti smulkinti žalumynai, 3 v.š.
  • Jūros druska
  • Šviežiai malti juodieji pipirai
  • Pertrinta varškė, 300 gr.
  • Grietinė, 100 gr.
  • Krapai, 1 pund.
  • Svogūnų laiškai, 4 vnt.
  • Česnakas, 1 skilt.
Gaminimo instrukcija:
  1. Sumaišykite alyvuogių aliejų su džiovintais žalumynais (tinka bazilikai, krapai, karis, ciberžolė, kmynai, raudonėliai), įberkite druskos ir pipirų.

  2. Bulves labai gerai nuplaukite ir perpjaukite per pusę (skusti nereikia), aptepkite šiuo mišiniu ir kepkite 200-220 laipsnių temperatūros orkaitėje 25 minutes.

  3. Susmulkinkite krapus, česnaką perspauskite, sumaišykite su varške, įdėkite druskos ir grietinės.

  4. Varškę dėkite ant keptų bulvių ir patiekite.

Receptą atsiuntė: Laura

Komentarai

Greita receptų paieška