Bulvių ir žuvies apkepas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Žuvies filė, 700 gr.
  • Sūris, 100 gr.
  • Majonezas, 150 gr.
  • Bulvės, 5 vnt.
  • Grietinė, 4 v.š.
  • Krapai
  • Citrinos sultys
  • Malti juodieji pipirai
  • Druska
  • Sviestas formai patepti
  • Vanduo
Gaminimo instrukcija:
  1. Žuvį nuplaukite ir apsausinkite popieriniu rankšluosčiu, pabarstykite pagal skonį druska ir pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis, patepkite grietinės ir majonezo mišiniu, sudėkite į sviestu išteptą kepimo formą.

  2. Bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais, išdėliokite aplinkui žuvį ir pabarstykite druska ir pipirais. Ant viršaus sudėkite pusžiedžiais supjaustytus svogūnus ir likusį majonezo bei grietinės mišinį, užberkite krapų.

  3. Įpilkite į formą šiek tiek vandens, apibarstykie tarkuotu sūriu ir įkiškite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol iškeps.

  4. Patiekite su šviežių daržovių salotomis.

Receptą atsiuntė: Laura

Komentarai (1)

ausra 2013-06-13 01:22
butu skaniau zuvi is pradziu apkepti keptuveje.
Greita receptų paieška