Česnakinės bandelės

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Miltai, 420 gr.
  • Cukrus, 1 v.š.
  • Šlapios mielės, 21 gr.
  • Sviestas, 80 gr.
  • Pienas, 1 stikl.
  • Druska, 2 a.š.
  • Česnako milteliai, 1 a.š.
  • Česnako laiškai, 30 gr.
  • Alyvuogių aliejus, 2 v.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Užkaitinkite pieną keptuvėje, įberkite cukraus, ir maišykite, kol ištirps.

  2. Leiskite pieno ir cukraus masei ataušti ir įmaišykite šlapias mieles (jei nepalauksite, kol masė atauš - mielės žus ir bus neaktyvios).

  3. Kai masėje atsiras burbuliukai, dėkite miltus, sviestą, druską, česnakų miltelius, smulkinus šviežius česnako laiškus. Maišykite apie 5 minutes. Palikite viską apie 1 valandą, kad iškiltų.

  4. Formuokite 16 norimos formos rutuliukų ar pynių. Palike suformuotas bandeles dar apie 30 minučių iškilti. Kai iškils, įtrinkite alyvuogių aliejumi. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C apie 16-20 minučių, kol lengvai paruduos. Patiekdami, galite pabarstyti šviežiais česnakų laiškais. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Nijolė

Komentarai

Greita receptų paieška