Cukinijų blyneliai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
2
Ingredientai:
  • Tarkuotos cukinijos, 1 stikl.
  • Plaktas kiaušinis, 1 vnt.
  • Tarkuotas Parmezanas, 3 v.š.
  • Sauso sausainių ar duonos miltų mišinio, 2 v.š.
  • Malti pipirai
  • Rapsų aliejus, 1 v.š.
  • Grietinės/natūralaus jogurto patiekti
  • Druska
Gaminimo instrukcija:
  1. Cukinijas nusunkite, sugerkite popieriniu rankšluosčiu drėgmės perteklių.

  2. Dubenyje sumaišykite plaktą kiaušinį, miltus, sūrį, pipirus, druską ir cukiniją.

  3. Didelėje keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite aliejų, sudėkite šaukštu masę (išeina maždaug 4 blyneliai), šiek tiek paspauskite, kad būtų plokštesni, ir kepkite iš abiejų pusių po dvi minutes.

  4. Patiekite su grietine arba graikišku jogurtu.

  5. Jei mėgstate, į tešlą galima pridėti pusę susmulkinto svogūno, pakeisti cukinijas stambiai tarkuotomis bulvėmis, o rapsų aliejų - kokosų aliejumi. Idealiai tiks pietums ar pusryčiams.

Receptą atsiuntė: Ligita

Komentarai

Greita receptų paieška