Miltus, druską ir šaltą sviestą ištrinkite pirštais iki smulkių trupinių.
Atskirame indelyje sumaišykite vandenį, tešlai skirtą grietinėlę, citrinų sultis. Supilkite į trupinius ir suminkykite tešlą. Jeigu gaunasi lipni, įberkite dar truputį miltų, o jeigu nesusiminko, įpilkite dar truputį vandens.
Tešlą įdėkite į maišiuką, atidėkite į šaldytuvą, kol ruošite įdarą.
Cukinijas supjaustykite riekelėmis. Pabarstykite druska, uždenkite popieriniu rankšluosčiu ir palikite 30 min., kad pasišalintų perteklinė drėgmė.
Rikotą (ją galima pakeisti pertrinta varške, sumaišyta su trupučiu grietinės) sumaišykite su alyvuogių aliejumi, likusia grietinėle, kietuoju tarkuotu sūriu, įspauskite česnako skiltelę, pagardinkite druska, pipirais. Taip pat galima įmaišyti smulkintų žalumynų.
Kepimo formą neaukštais krašteliais patepkite sviestu, įklokite iškočiotą tešlą, suformuodami bortelius (reikia, kad daug tešlos nusvirtų, nes ją užlenksime, padarysime ne tik bortelį, bet tarsi kišenę). Ant iškočios tešlos paskirstykite varškės masę, sudėkite cukinijų griežinėlius, užlenkite nusvirusius tešlos kraštelius. Plokštesnį pyragą galima suformuoti ir be formelės, tiesiai ant kepimo popieriumi išklotos skardos, tad, jeigu neturite tinkamos formos, nesijaudinkite.
Suformuotą pyragą patepkite išplaktu kiaušinio tryniu. Kepkite iki 180-190C įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.
Labai skanus pyragas! Jeigu neturite cukinijų, tai ant rikotos masės galima sudėti šviežius ar džiovintus pomidorus, rikotos masę galima sumaišyti su špinatais. Vietoje rikotos galima naudoti varškę.
Komentarai