Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Papurkškite keksiukų formeles aliejumi ir atidėkite į šalį.
Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, cinamoną, sodą ir kepimo miltelius. Atskirai sumaišykite plakinį su pienu, bolivinėmis balandomis, cukinija, obuolių sultimis ir šaukteliu vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus. Sumaišykite viską su miltų mišiniu, tešlą sudėkite į formeles taip, kad užpildytumėte tris ketvirtadalius tūrio.
Kepkite maždaug 25 minutes, arba kol įsmeigtas dantų krapštukas bus sausas. Atvėsinkite formelėse 5 minutes, išimkite ant grotelių ir palikite atvėsti iki galo.
Prieš patiekdami išsukite graikišką jogurtą su cukraus pudra ir šaukšteliu vanilės ekstrakto, aptepkite keksiukus ir pabarstykite tarkuota citrinos žievele.
Galima patiekti ir tiesiog užtepus truputėlį medaus. Kambario temperatūroje laikyti galima 24 valandas, užšaldžius - iki 2 mėnesių.
Komentarai