Cukinijas daržovių skustuku arba labai aštriu peiliu supjaustykite išilgomis juostomis. Jos neturi būti labai plonos, kad nesutrūktų, tačiau, jeigu bus pernelyg storos, tai susukti nepavyks.
Lėštę apšlakstykite aliejumi, apiberkite druska ir pipirais, ant jos į eilę sudėkite cukinijų juostas, šiek tiek paspauskite, apverskite ir vėl paspauskite. Tokiu būdu prieskoniai pasiskirstys tolygiai.
Cukinijų juosteles ištepkite kreminiu sūriu (galima pakeisti su trupučiu grietines ištrinta, neriebia varške) ir dėkite po gabaliuką lašišos. Susukite suktinukus. Jeigu jie nelaiko formos, galite persmeigti dantų krapštuku.
Suktinukus dėkite į lėkštę, papuoškite krapais ir iškart tiekite.
Komentarai (1)