Kiaušinio baltymą išplakite, supilkite vandenį ir druską, sumaišykite.
Žuvis nuplaukite, išskroskite vidurius, tačiau neskuskite (žvynai nusilups iškepus) į pilvus įkiškite citrinos riekeles, keletą šakelių čiobrelių.
Skardą išklokite kepimo popieriumi, paskirstykite pusę druskos masės, sudėkite žuvis (tarp jų palikite tarpelį), žuvis apdenkite likusia druska, galite uždengti visiškai arba palikti kyšoti galvas ir uodegas.
Žuvis kepkite iki 240C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. Iškepus palaukite dar 10 min., o tuomet tiesiog sudaužykite druskos plutą ir valgykite.
Druskoje kepta žuvis išlieka labai sultinga, minkšta, ji išsaugo savo naudingąsias savybes. Tokiu būdu kepta žuvis tikrai netampa pernelyg sūri. Druskoje galima kepti doradas, lydeką, lašišą, karpį, menkę, jūros ešerius.
Komentarai (5)