Šviežias mieles (galima pakeisti 10 g sausų mielių) ištrinkite su medumi ir išmaišykite šiltame (bet jokiu būdu neverdančiame!) vandenyje, įmaišykite avižinius dribsnius ir palikite pabrinkti 20 min.
Į išbrinkusį mišinį berkite druskos ir dalimis, permaišant įsijokite miltus iki kol susiminkys vienalytė, minkšta tešla. Miltų gali reikėti kiek mažiau ar daugiau, tai priklauso nuo miltų kokybės, nuo to, kiek vandens įsigėrė į dribsnius.
Tešlą pridenkite švariu rankšluostėliu ir palikite kilti iki kol padvigubės, apie 1,5-2 val.
Tešlą išverskite ant miltuoto stalo, padalinkite į dvi dalis ir suformuokite dvi norimos formos duoneles. Galima formuoti ir mažesnes bandeles, jos keps trumpiau.
Duoneles dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Duoneles vėl pridenkite ir palikite kilti 30 min.
Duoneles kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Iškeptą duoną visiškai atvėsinkite ir tik tuomet pjaustykite bei ragaukite.
Labai skani ir tikrai nesunkiai iškepama naminė duona. Ją galite pagardinti įvairiais džiovintais vaisiais, grūdeliais, sėklomis.
Komentarai