Arbūzų žieveles kruopščiai nuplaukite, plonu, lanksčiu peiliu nupjaukite žaliąją žievės dalį, kiečiausią luobelę. Supjaustykite kubeliais. Žieveles suberkite į puodą, užpilkite vandeniu, jam užvirus pavirkite dar 10 min., tuomet vandenį nupilkite.
Ant apvirtų žievelių suberkite cukrų bei 1 L vandens, virkite ant nedidelės ugnies 3-5 val., priklausomai nuo to ar norite visai suvirusio džemo ar jums patinka traškūs gabaliukai jame. Pačioje virimo pabaigoje įmaišykite citrinos žievelę.
Paruoštą džemą sudėkite į iškaitintus stiklainiukus ir tvirtai užsukite. Laikykite šaldytuve. Šis džemas skirtas greitai vartojimui.
Tai bulgariškas džemas, jis tikrai saldus, skoniu šiek tiek primena medų. Jis ypač tinka įvairiems kepiniams - pyragų, tartalečių įdarams. Taip pat galima patiekti su varškės sūriu.
Komentarai (1)