Iškepkite biskvitą. Kiaušinį labai gerai išplakite su cukrumi, tuomet dėkite acte nugesintą sodą, įsijokite miltus. Tešlą supilkite į riebalais pateptą kepimo formą, kepkite iki 160C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. Iškeptą biskvitą atvėsinkite, supjaustykite kubeliais.
Vaisius ir uogas nuplaukite, palikite apdžiūti. Ananasus ištraukite iš sirupo, palikite nuvarvėti. Visus vaisius ir uogas supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite pusvalandį pabrinkti. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite virš karštų garų vonelės (indą su želatiną statykite ant puodo su verdančiu vandeniu).
Grietinę išplakite su cukrumi ir plona srovele supilkite ištirpintą želatiną. Išmaišykite.
Dubenėlį patepkite aliejumi, įklokite maistinę plėvelę. Ant dugno gražiai išdėliokite dalį supjaustytų vaisių ir uogų. Pilkite truputį grietinės masės. Dėkite biskvito, vaisių ir uogų gabaliukus, vėl pilkite grietinės masę. Taip susluoksniuokite visą desertą. Viršų palyginkite šaukštu. Uždenkite puodo dangčiu ar aptraukite maistine plėvele.
Paruoštą desertą šaldykite šaldytuve bent 3-4 val. Geriausia palaikyti pernakt.
Sustingusį desertą atsargiai išverskite į didelę lėkštę, atsargiai nuimkite plėvelę.
Gaivus ir skanus desertas. Jam galima naudoti įvairius vaisius, uogas.
Komentarai (1)