Nupjaukite odą nuo lašišos gabaliuko. Jo viršuje padarykite negilias įpjovas, į jas vėliau įkišime alyvuogių pagardą.
Gaminame pagardą. Nuo citrinos puselės nutarkuokite žievelę. Citrinos sultis išspauskite. Alyvuoges supjaustykite smulkiais kubeliais. Petražoles ir peletrūnus (naudokite tik lapelius, kietų kotelių nereikės) smulkiai sukapokite. Į šį pagardą taip pat įberkite druskos, pipirų. Išmaišykite. Pagardui galima naudoti ir kitokius žalumynus.
Gautą pagardą sudėliokite ant lašišos, įkiškite į įpjovas.
Šparagines pupeles (gali būti šaldytos ir atitirpintos) sumaišykite su žiupsneliu druskos ir šlakeliu aliejaus.
Lašišą ir pupeles dėkite į garinį puodą. Garinkite 20 min.
Sveikas, lengvai virškinamas, o taip pat ir ryškaus skonio, labai aromatingas patiekalas.
Komentarai