Garuose troškinta lašiša su daržovėmis

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
2
Ingredientai:
  • Morkos, 2 vnt.
  • Lašiša, 400 gr.
  • Druska
  • Vanduo
  • Žirneliai, 500 gr.
  • Salieras, 1 vnt.
  • Pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Puode užvirinkite apie litrą pasūdyto vandens, tada sumažinkite temperatūrą.

  2. Daržoves galite rinktis pagal savo skonį. Pavyzdžiui, tinka morkos, salierai (reikia supjaustyti kubeliais).

  3. Sudėkite daržoves į garų puodą arba į sietelį ir užkelkite su juo virš verdančios vandens. Uždenkite dangtį ir garinkite 5-7 minutes.

  4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių (ten šiltai laikysime daržoves, kol garuose virs žuvis)

  5. Pamaišykite. Sudėkite žirnelius ir garinkite dar 5 minutes.

  6. Daržoves sudėkite į indą ir padėkite į įkaitintą orkaitę.

  7. Stambiai supjaustykite žuvį, nuimkite odą. Užberkite prieskonių, galite apšlakstyti citrinos sultimis. Virkite garų puode tol, kol lašišos vidus įgis šviesiai rausvą spalvą (maždaug 10-15 minučių).

  8. Patiekite kartu su daržovėmis.

Receptą atsiuntė: Elena

Komentarai

Greita receptų paieška