Graikiškos makaronų salotos

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Vidutinio dydžio pomidorai, supjaustyti, 2 vnt.
  • Susmulkintos česnako skiltelės, 2 vnt.
  • Alyvuogių aliejus, 3 v.š.
  • Raudonojo vyno actas, 2 v.š.
  • Kietagrūdžių kviečių makaronai, 250 gr.
  • Virti/konservuoti avinžirniai, 400 gr.
  • Supjaustytas vidutinio dydžio agurkas, 1 vnt.
  • Trupinta feta, 0,5 stikl.
  • Supjaustytos alyvuogės, 0,3 stikl.
  • Švieži arba džiovinti raudonėliai pagal skonį
Gaminimo instrukcija:
  1. Dideliame puode išvirkite makaronus taip, kaip nurodyta ant pakuotės.

  2. Kol makaronai verda, sumaišykite dubenyje actą, aliejų, česnaką ir pomidorus.

  3. Makaronus perliekite šaltu vandeniu, nusunkite ir sudėkite į dubenį su pomidorais. Įmaišykite avinžirnius, agurką, fetą, alyvuoges ir raudonėlius.

  4. Tai - šiek tiek kitoks graikiškų salotų variantas, papildomai praturtintas baltymais. Jeigu prieš patiekdami kurį laiką palaikysite šaldytuve, bus tik skaniau. Patiekite su pitos traškučiais arba valgykite tiesiog taip.

Receptą atsiuntė: Evelina

Komentarai

Greita receptų paieška