Graikiškos salotos su humusu

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
2
Ingredientai:
  • Konservuoti avinžirniai, 2 skard.
  • Tahini pasta, 0,33 stikl.
  • Alyvuogių aliejus, 2 v.š.
  • Citrina, 1 vnt.
  • Druska, 0,25 a.š.
  • Kuminas, 0,5 a.š.
  • Česnakas, 3 skilt.
  • Vyšniniai pomidorai, 10 vnt.
  • Žalias agurkas, 0,5 vnt.
  • Feta sūris, 1 pak.
  • Juodos arba raudonos alyvuogės, 1 stikl.
  • Pipirai, 1 a.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Sudėkite į trintuvą Tahini pastą, įspauskite citrinos sulčių ir minutę pamaišykite. Tuomet įdėkite česnako skilteles, pilkite alyvuogių aliejų, berkite druską, kuminą ir konservuotus avinžirnius. Viską gerai išmaišykite, tuomet įpilkite šiek tiek šalto vandens, kad masės konsistencija būtų labiau kreminė.

  2. Dėkite humusą į dubenėlį, o šalia patiekite: alyvuoges, pjaustytą agurką, per pusę perpjautus vyšninius pomidoriukus, fetos sūrį. Užberkite pipirų, jei norite papuoškite patiekalą rozmarino šakele. Galite valgyti su tortilijų traškučiais. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Žydrūnas

Komentarai

Greita receptų paieška