Bulves nuskuskite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Nupilkite vandenį ir nugarinkite jo likučius iš bulvių, kad būtų sausos. Atvėsinkite ir sugrūskite košę.
Bulvių košę išmaišykite su išplaktu kiaušiniu ir miltais. Tešla turi būti minkšta, puri, gali būti vos vos lipni. Pagardinkite druska ir pipirais.
Stalą pabarstykite miltais, dėkite bulvių tešlą ir suformuokite volelį. Jį supjaustykite nedideliais virtinukais.
Virtinukus dalimis dėkite į verdantį vandenį. Virkite 4-5 min. iki kol iškils į viršų.
Virtinukus galite patiekti su tradiciniu padažu - į keptuvę dėkite porą šaukštų maltų duonos džiūvėsėlių, porą šaukštų sviesto ir apkepinkite iki kol džiūvėsėliai bus aukso spalvos. Žinoma, tiks ir spirgučių bei svogūnų, sviesto - grietinės padažas.
Komentarai