Dideliame dubenyje sumaišykite miltus ir cukrų.
Į vidutinio dydžio puodą sudėkite 200 g sviesto, 5 šaukštus kakavos ir supilkite vandenį. Užvirinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, suberkite miltus su cukrumi ir gerai išmaišykite.
Masę šiek tiek atvėsinkite, įmaišykite į ją 2 kiaušinius, pasukas, sodą ir šaukštelį vanilinio cukraus. Supilkite tešlą į riebalais išteptą formą ir kepkite 175 laipsnių temperatūroje 30 minučių.
Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, paruoškite glazūrą: sumaišykite puode likusį sviestą, pieną ir 4 šaukštus kakavos, užvirinkite. Plakdami suberkite cukraus pudrą, vanilinį sukrų ir riešutus, gerai išmaišykite iki vienalytės masės ir apipilkite dar karštą pyragą.
Komentarai (2)