Grikiai su mėsa ir daržovėmis

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
3
Ingredientai:
  • Grikiai, 150 gr.
  • Faršas, 300 gr.
  • Morka, 1 vnt.
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Česnakai, 2 skilt.
  • Pomidorų pasta, 2 v.š.
  • Aliejus, 3 v.š.
  • druska, pipirai, 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Svogūną smulkiai supjaustykite kubeliais ir apkepinkite aliejuje, tuomet sudėkite faršą, tarkuotą morką ir viską pakepinkite. Sudėkite smulkiai sukapotą arba spaustuku perspaustą česnaką, pomidorų pastą, pagardinkite druska ir pipirais. Uždenkite ir dar keletą minučių viską patroškinkite.

  2. Į troškinį suberkite neviltus grikius, užpilkite verdančiu vandeniu taip, kad viskas būtų vos apsemta. Uždenkite ir troškinkite ant nedidelės ugnies iki kol grikiai išvirs. Troškinimo metu galima įdėti lauro lapelį.

  3. Gardus patiekalas! Prie jo ypač tinka rauginti ar marinuoti agurkėliai!

Receptą atsiuntė: Diana

Komentarai

Greita receptų paieška