Grikius perrinkite, gerai nuplaukite, apdžiovinkite ir pamaišydami apkepkite karštoje sausoje keptuvėje apie 5 minutes. Suberkite į puodą, užpilkite 3 stiklinėm pasūdyto vandens ir virkite 20 minučių.
Nulupkite svogūną, supjaustykite ir apkepkite nedideliame kiekyje aliejaus apie 7-8 minutes.
Paruoškite padažą: nulupkite antrą svogūną, nuskuskite morką, iš paprikų išimkite sėklas. Svogūną supjaustykite kubeliais, paprikas ir morką - plonais šiaudeliais. Apkepkite svogūną 5 minutes, sudėkite morką ir paprikas, gaminkite dar 6 minutes. Pomidorų pastą atskieskite stikline vandens ir supilkite į daržoves. Įberkite cukraus, raudonėlių, druskos. Patroškinkite 2 minutes.
Grikius atvėsinkite, permalkite kartu su faršu mėsmale. Įmuškite kiaušinį, įdėkite truputį majonezo, atskirai keptą svogūną, įberkite druskos, pipirų, išmaišykite.
Formuokite kotletukus, apkepkite iš abiejų pusių 7 minutes.
Sudėkite kotletus į karščiui atsparų indą, užpilkite paruoštu padažu ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 15-20 minučių.
Komentarai