Skardą išklokite kepimo popieriumi. Suberkite avižines kruopas, pasmulkintus migdolus, graikinius riešutus, moliūgų sėklas ir saulėgrąžas, sezamo sėklas. Viską pakepinkite gerai įkaitintoje orkaitėje iki kol paskrus, kartas nuo karto pamaišykite.
Viską sudėkite į indelį, berkite perplautas razinas, spanguoles ir permaišykite.
Keptuvėje šildykite sviestą, medų ir cukrų. Viską kaitinkite iki kol suputos ir ims karamelizuotis, apie 5 min. Paruoštą karamelę pilkite į indą su kitais ingredientais, viską dėmesingai permaišykite.
Skardą ar didelę pjaustymo lentelę išklokite kepimo popieriumi, ant jo paskirstykite gautą masę, suformuokite stačiakampį. Ant viršaus uždėkite dar vieną kepimo popieriaus lakštą, paspauskite rankomis. Ant viršaus galite uždėkite dar vieną pjaustymo lentelę ir papildomą svorį, pavyzdžiui, porą sunkesnių knygų ar pan.
Paslėkite porą valandų, o tuomet supjaustykite drėgnu peiliu.
Maistingas ir labai skanus užkandis!
Komentarai (4)