Grybų ir kaštonų ryžių dubenėlis

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Lipnūs ryžiai, 2 stikl.
  • Kepinti kaštonai, 0,5 stikl.
  • Griežinėliais pjaustyti kiniški/ Shiitake grybai, 0,25 stikl.
  • Smulkiai supjaustyti askaloniniai česnakai, 8 vnt.
  • Sojų padažas, 3 v.š.
  • Kiniškas vynas, 2 v.š.
  • Cukraus, 1 v.š.
  • Azijietiškas stir fry padažas (galima keisti kitu), 2 a.š.
  • druskos, 1 a.š.
  • Baltieji pipirai, 0,5 a.š.
  • Aliejus kepimui, 2 a.š.
  • Sezamo aliejus, 2 a.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite keptuvę, įpylę 2 arb. š. aliejaus. Pakepinkite askaloninius česnakus - kol pasidarys trapūs, tuomet dėkite grybus ir kepkite, iki kol švelniai paruduos. Įpilkite padažus, sezamo aliejaus., sudėkite prieskonius. Šiek tiek pakepinę, išjunkite kaitrą.

  2. Paruoškite ryžius virimui. 2 stiklinėms ryžių reikia dvigubai tiek vandens - 4 stiklinių.

  3. Išvirę ryžius, sumaišykite juos su keptuvės turiniu. Pridėkite kepintus kaštonus ir viską pakepkite dar apie 30-35 min. Pasitelkus kiniškas lazdeles, galima jomis estetiškai išmaišyti ir sukombinuoti patiekalą.

  4. Jei trūksta prieskonių ir padažų - pridėkite pagal skonį. Norint geresnio patiekalo skonio, galima jį dar palaikyti uždengtoje keptuvėje apie 20 min. Papuoškite patiekalą pabarstę smulkintų askaloninių česnakų. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Laima

Komentarai

Greita receptų paieška