Įdarytas baklažanas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
2
Ingredientai:
  • Baklažanas, 1 vnt.
  • Kukurūzas (burbuolė), 1 vnt.
  • Mažas susmulkintas svogūnas, 1 vnt.
  • Mažas supjaustytas pomidoras, 1 vnt.
  • Susmulkinta česnako skiltelė, 1 vnt.
  • Aliejus kepimui, 5 a.š.
  • Kapotos petražolės, 2 v.š.
  • Druska, 0,5 a.š.
  • Švieži smulkinti raudonėliai, 0,25 a.š.
  • Malti juodieji pipirai, 0,25 a.š.
  • Vanduo, 0,5 stikl.
  • Tarkuotas Čederio sūris, 0,33 stikl.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

  2. Baklažaną perpjaukite išilgai, išskobkite, palikdami maždaug 0.5 cm storio laivelius. Minkštimą supjaustykite nedideliais kubeliais.

  3. Kukurūzą "nudrožkite", sudėkite į keptuvę kartu su baklažano kubeliais, svogūnu, supjaustytu pomidoru, česnaku, įpilkite aliejaus. Kepkite, kol suminkštės, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Įdarykite šia mase baklažano puseles.

  4. Puseles sudėkite į maždaug 28x8 cm dydžio kepimo indą, įpilkite vandens. Uždenkite ir kepkite 25-30 min. Atidenkite, pabarstykite sūriu ir kepkite dar 5 min. Patiekite pabarstę žalumynais.

  5. Viena porcija turi apie 260 kcal. Įdarui taip pat galima naudoti grybus, vištieną ir t.t.

Receptą atsiuntė: Gabija

Komentarai

Greita receptų paieška