Imbieriniai sausainėliai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
30
Ingredientai:
  • Kiaušinis, 2 vnt.
  • Imbieras, 1 a.š.
  • Druska, 1 žiups.
  • Sviestas, 1 gab.
  • Vanilės drožlės, 1 sauj.
  • Cukrus, 1 sauj.
  • Miltai
Gaminimo instrukcija:
  1. Ant lentos persijokite miltus. Padarykite duobutę ir į ją įmuškite kiaušinį, įberkite šiek tiek druskos. Sviestą padalinkite gabalėliais ir išdėliokite ant įdubimo kraštų. Ant viršaus supilkite cukrų, vanilės drožles ir imbiero miltelius. Pradėdami nuo išorės viską suminkykite.

  2. Tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę ir 30 min. palaikykite šaldytuve.

  3. Įkaitinkite orkaitę (maždaug iki 200 laipsnių).

  4. Tešlą ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite 3 mm storio ir 6 cm ilgio juostelėmis.

  5. Išplakite kiaušinio trynį ir aptepkite sausainius, ant viršaus užberkite cukraus

  6. Kepkite apie 10 min. kepimo popieriumi išklotoje skardoje.

Receptą atsiuntė: Lauryna

Komentarai

Greita receptų paieška