Visus ingredientus tiesiog sumaišykite. Svarbu miltus dėti dalimis, gali būti, kad jų prireiks kiek daugiau arba mažiau, nei nurodyta recepte, tačiau reikėtų prisiminti, kad čiabatos tešla turi būti labai lipni, net kiek skystoka.
Galite naudoti ir šviežias mieles, jų reikės nedaug - maždaug nago dydžio gabaliuko.
Užmaišytą tešlą dar sukite šaukštu, o vėliau ir minkykite tame pačiame inde, kuriame maišėte ingredientus, minkykite bent 5-10 min. Gerai išminkytą tešlą pridenkite švariu rankšluostuku ir palikite šiltoje vietoje 10-12 valandų. Tešlos kiekis turėtų padvigubėti.
Ant darbastalio ištieskite maistinę plėvelę, ją šiek tiek aptaškykite vandeniu ir apiberkite miltais, sudėkite tešlą. Tešla turėtų išlikti lipni, tačiau kartu ir išlaikyti formą. Suformuokite pailgą, plokštoką duonelę, jos viršų apiberkite miltais.
Duonelę atsargiai perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos ir miltais apibarstytos skardos. Vėl pridenkite rankšluostuku ir palikite šiltoje vietoje dar 2 valandoms.
Nesijaudinkite, jeigu duonelė atrodo plokščia - kepdama ji pasipūs. Kepkite iki 220C įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min. Į orkaitę būtinai įstatykite indą su vandeniu (būtų idealu apačioje, po skarda su duonele, įkišti papildomą skardą su vandeniu) - vanduo garuos ir neleis duonelei išsausėti.
Tradicinė itališka duonelė čiabata yra traški iš išorės ir labai minkšta viduje. Ji tiekiama prie įvairių patiekalų, sriubų, užtepų, ją skanu valgyti pamirkant į kokybišką alyvuogių aliejų.
Komentarai (6)