Jogurtinė sriuba su ryžiais ir žalumynais (dovga)

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
5
Ingredientai:
  • Jogurtas, kefyras arba rūgpienis, 1 l
  • Virti ryžiai, 4 v.š.
  • Miltai, 1 v.š.
  • Svogūnų laiškai, 50 gr.
  • Rūgštynės, 25 gr.
  • Švieži bazilikai, 50 gr.
  • Druska
  • Kiaušinis, 1 vnt.
  • Šaltas vanduo, 0,5 l
  • Kalendros, 50 gr.
  • Krapai, 25 gr.
  • Mėtos, 10 gr.
  • Petražolės, 20 gr.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Jogurtą supilkite į puodą, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir gerai išmaišykite su šluotele.

  2. Supilkite šaltą vandenį, įberkite druskos, vėl gerai išmaišykite.

  3. Užkaiskite ant vidutinio stiprumo ugnies, užvirinkite, bet nevirkite. Kai tik iškils pirmieji burbuliukai, sudėkite ryžius ir smulkintus žalumynus. Kai tik žalumynai pakeis spalvą (pašviesės), nukaiskite. Atvėsinkite ir patiekite.

  4. Dovga - tai Azerbaidžane valgomi šaltibarščiai. Yra daugybė šios sriubos variantų, nekinta tik tai, kad naudojamas rūgpienis, daug šviežių žalumynų ir ryžiai. Kai kas valgo karštą, tačiau paprastai sriuba patiekiama šalta.

Receptą atsiuntė: Paulina

Komentarai

Greita receptų paieška