Kalakutienos filė apiplaukite, apdžiovinkite, supjaustykite stambokais kubeliais. Užpilkite aliejų, išspauskite citrinos sultis, sudėkite smulkiai kapotą česnaką, žoleles (tinka Provanso žolelių mišinys), berkite truputį druskos. Palikite pasimarinuoti 10 minučių.
Tuo tarpu stambiais kubeliais supjaustykite papriką, nuskuskite ir supjaustykite cukiniją (jeigu daržovė jauna, nedidelė, tai skusti žievės nereikia).
Šoninę supjaustykite riekelėmis.
Medinius iešmelius pamirkykite vandenyje, kad neužsidegtų. Ant iešmelių paeiliui suverkite marinuotą kalakutieną, prie jos verkite šoninę (ji kalakutienai suteiks dūmo skonio ir neleis išsausėti), tuomet verkite daržoves ir alyvuoges.
Iešmelius kepkite grilyje arba gerai įkaitintoje orkaitėje (uždėkite ant grotelių, o apačioje pastatykite skardą su vandeniu, kad lašančios sultys nepradėtų degti ir nebūtų daug dūmų) iki kol mėsa apskrus. Ilgai kepti nereikia - grilyje pakaks apie 7-10 min., o orkaitėje - 15-20 min.
Kol kepa iešmeliai, pasiruoškite padažą - jogurtą sumaišykite su perspaustu arba labai smulkiai sukapotu česnaku, druska, pipirais, įmaišykite labai smulkiais kubeliais pjaustytą agurką. Papildomai, jeigu mėgstate, galite įmaišyti smulkintos kalendros.
Galite patiekti su ryžiais ar šviežių daržovių salotomis.
Komentarai