Kalėdiniai sausainiai su riešutais

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
8
Ingredientai:
  • Miltai, 200 gr.
  • Kakava, 1 v.š.
  • Druska, 0,5 a.š.
  • Sviestas, 150 gr.
  • Cukrus, 100 gr.
  • Pienas, 2 v.š.
  • Vanilės ekstraktas, 1 a.š.
  • Kiaušinio baltymai, 2 vnt.
  • Karamelė, 2 v.š.
  • Graikiniai riešutai, 15 vnt.
  • Smulkinti riešutai, 100 gr.
  • Kiaušinio trynys, 1 vnt.
  • Šokoladas
Gaminimo instrukcija:
  1. Išsukite sviestą su cukrumi. Atskirai išmaišykite kakavą, miltus ir druską, trynio, pieno bei vanilės plakinį.

  2. Paruoškite tešlą ir padėkite ją į šaldytuvą 1 valandai.

  3. Baltymus išplakite iki standžių putų. Sudėkite riešutus į atšalusią tešlą, įmaišykite baltymus.

  4. Formuokite rutuliukus, paplokite juos ir ant viršaus uždėkite po puselę graikinio riešuto.

  5. Kepkite orkaitėje 15 min.

  6. Papuoškite tirpintu šokoladu ir patiekite.

Komentarai

Greita receptų paieška