Karpis pieno ir svogūnų padaže

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Karpis, 1 vnt.
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Pienas, 1 stikl.
  • Miltai pavoliojimui, 1 sauj.
  • druska, pipirai, 1 žiups.
  • Aliejus, 4 v.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Karpį nuskuskite, pašalinkite vidurius ir žiaunas. Žuvį supjaustykite stambiais gabalais.

  2. Miltus sumaišykite su druska ir pipirais, šiame mišinyje pavoliokite karpio gabaliukus.

  3. Gabaliukus apkepinkite gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi iki kol susidarys traški plutelė, vartant kepkite apie 5 min

  4. Svogūną nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais ar kubeliais ir suberkite į keptuvę, viską kepkite dar 5 min.

  5. Galiausiai supilkite pieną, keptuvę uždenkite, ugnį sumažinkite ir viską troškinkite dar 10 min.

  6. Paruoštus karpio gabaliukus tiekite su salotomis ar kitu mėgiamu garnyru.

Receptą atsiuntė: Rita

Komentarai

Greita receptų paieška