Karštas šokoladas (meksikiečių receptas)

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Pienas, 1,5 l
  • Cukrus, 4 v.š.
  • Kartusis šokoladas, 100 gr.
  • Maltas cinamonas, 1 a.š.
  • Kiaušiniai, 2 vnt.
  • Vanilė, 2 a.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Dideliame inde sumaišykite puodelį pieno, cukrų, šokoladą ir cinamoną. Kaitinkite ant vidutinės, kol ištirps šokoladas, tada po truputį supilkite likusį pieną. Kaitinkite, kol bus karštas, tačiau neužvirinkite.

  2. Po truputį supilkite puodelį karšto pieno mišinio į išplaktus kiaušinius, tada supilkite gautą mišinį atgal į indą. Maišydami virkite virš mažos ugnies 2 minutes. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite vanilę. Suplakite iki putų.

  3. Išpilstykite į puodelius ir papuoškite plakta grietinėle.

Komentarai

Greita receptų paieška