Kavos ir grietinėlės desertas su šokoladiniais sausainiais

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
10
Ingredientai:
  • Pienas, 200 ml
  • Cukrus, 200 gr.
  • Želatina, 20 gr.
  • Šokoladiniai sausainiai, 350 gr.
  • Šalta kava, 200 ml
  • Grietinėlė, 500 ml
Gaminimo instrukcija:
  1. Stiklinėje vandens apie valandą mirkykite želatiną.

  2. Pakaitinkite ir maišykite, kol ištirps (užvirinti nereikia). Atvėsinkite.

  3. Grietinėlę išplakite su cukrumi.

  4. Sudėkite į ją želatiną ir gerai išplakite.

  5. Gautą masę padalinkite į dvi lygias dalis.

  6. Į vieną dalį įmaišykite šaltos kavos, o į kitą – pieno.

  7. Kremą su kava supilstykite į desertinius indelius ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

  8. Ant sustengusio kavos kremo sudėkite šokoladinius sausainius.

  9. Sausainius užpilkite kremu su pienu ir taip pat padėkite 1–2 valandoms, kad sustingtų.

  10. Papuoškite likusiais šokoladiniais sausainiais.

Komentarai

Greita receptų paieška