Keksiukai su kriaušėmis ir šokoladu

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Mažos prinokusios kriaušės, 6 vnt.
  • Šokoladas, 50 gr.
  • Citrina (jos sultys), 0,5 vnt.
  • Sviestas, 125 gr.
  • Cukrus, 130 gr.
  • Kiaušiniai, 2 vnt.
  • Kakava, 2 v.š.
  • Miltai, 125 gr.
  • Kepimo milteliai, 0,5 a.š.
  • Stipri kava, 1 v.š.
  • Cukraus pudra pabarstymui
Gaminimo instrukcija:
  1. Formelių sieneles patepkite riebalais ir pabarstykite miltais.

  2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

  3. Kriaušes nulupkite, apačias nupjaukite (neišmeskite), viduriukus su sėklomis pašalinkite. Apšlakstykite vaisius citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.

  4. Išsukite minkštą sviestą su cukrumi, įmuškite kiaušinius, supilkite kavą, išmaišykite.

  5. Miltus sumaišykite su kakava, persijokite į paruoštą masę, išmaišykite.

  6. Į kriaušes įspauskite po gabaliuką šokolado, pridenkite nupjautais galiukais.

  7. Užpildykite formeles maždaug iki pusės, šiek tiek įspauskite kriaušes ir kepkite apie pusvalandį.

  8. Išimkite iš formelių ir pabarstykite pudra.

Receptą atsiuntė: Julija

Komentarai

Greita receptų paieška