Keptos saldžios bulvės su lapiniu kopūstu

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
2
Ingredientai:
  • Saldi bulvė (batatas), 2 vnt.
  • Klevų sirupas, 1 a.š.
  • Paprikos milteliai, 1 a.š.
  • Kuminas, 1 a.š.
  • Raudonas svogūnas, 1 vnt.
  • Kopūstas, 1 stikl.
  • Lapinis kopūstas (kale), 2 stikl.
  • Tamari arba sojų padažas, 2 a.š.
  • Skystas dūmas, 1 a.š.
  • Malti juodieji pipirai, 1 žiups.
  • Ryžiai, 1 stikl.
  • Druska, 1 žiups.
  • Aliejus kepimui, 1 v.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Nuskuskite ir supjaustytike saldžias bulves vidutinio dydžio kubeliais, paskaninkite klevų sirupu, paprikos milteliais, kuminu – dėkite į skardą, kurioje įtiestas kepimo popierius, ir kepkite orkaitėje 20 minučių.

  2. Tuo tarpu, kai bulvės kepa, išvirkite ryžius pagal instrukcijas, nurodytas ant pakelio.

  3. Tuomet į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną ir paprastą kopūstą (jeigu reikia, įpilkite šiek tiek vandens). Kepkite apie 3-4 minutes, tada įdėkite ir lapinį kopūstą, bulves (jau ištrauktas iš orkaitės), berkite druską, pipirus, įpilkite skysto dūmo, Tamari arba sojų padažo.

  4. Dėkite patiekalą į dubenėlį, šalia patiekite ryžių. Galite pabarstyti sezamo sėklomis arba šalia patiekti avokadą. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Nomeda

Komentarai

Greita receptų paieška