Pripilkite į puodą vandens. Kai užvirs, sudėkite varškę (ji turi būti kokybiška, neriebi, geriausia - tikra kaimiška) ir virkite 20 minučių.
Kol varškė verda, išklokite kiaurasamtį šlapia marle. Nusunkite virtą varškę (smarkiai nuspausti nereikia).
Karšto vandens vonelėje ištirpinkite sviestą,sudėkite nusunktą varškę ir išmaišykite.
Įmuškite kiaušinį, pagal skonį įberkite druskos ir šaukštelį sodos. Nuolat maišydami kaitinkite 7 minutes - sūris turi virsti lipnia ir tąsia mase.
Sudėkite masę į norimą formą, sandariai uždarykite, šiek tiek atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.
Pastaba: sūris išeina tik iš kokybiškos varškės. Jį galima pagardinti jūsų mėgstamais prieskoniais. Varškę taip pat galima virti piene, o gautą nuovirą panaudoti blynams. Iš kilogramo varškės išeina maždaug 400 g sūrio.
Komentarai (1)