Klasikiniai sausainiai su žemės riešutų sviestu

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
12
Ingredientai:
  • Minkštas sviestas, 0,5 stikl.
  • Žemės riešutų sviestas, 0,5 stikl.
  • Baltas cuktus, 0,5 stikl.
  • Rudasis cukrus arba medus, 0,25 stikl.
  • Soda, 0,5 a.š.
  • Kepimo milteliai, 0,5 a.š.
  • Kiaušinis, 1 vnt.
  • Vanilės ekstraktas, 0,5 a.š.
  • Miltai, 1,25 a.š.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Dideliame dubenyje plaktuvu išplakite minkštą sviestą ir žemės riešutų sviestą (maždaug apie pusę minutės), suberkite cukrų, kepimo miltelius ir sodą, dar kartą išplakite, periodiškai nubraukdami masę nuo indo kraštų. Įmuškite kiaušinį, supilkite vanilės ekstraktą (arba galima įberti vanilinio cukraus), išplakite. Plakdami po truputį įmaišykite miltus. Patartina uždengti plėvele ir padėti į šaldytuvą 1 valandai, kad atvėstų, tačiau jei masė nelimpa prie rankų, galima iš karto daryti sausainius.

  2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Iškočiokite ilgą dešrą ir supjaustykite maždaug į 36 blynelius, juos pavoliokite cukruje ir išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, paspauskite šakute, kad ant viršaus padarytumėte tinklelį, ir kepkite 7-9 minutes, arba tol, kol apačia ims ruduoti. Atvėsinkite ant grotelių ir patiekite.

  3. Nesudėtingi riešutų skonio sausainiai! Kambario temperatūroje juos galima laikyti iki 3 dienų, užšaldžius - iki 3 mėnesių.

Receptą atsiuntė: Evelina

Komentarai

Greita receptų paieška