Klasikinis kefyro marinatas vištienai (ir ne tik)

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Kefyras, 200 ml
  • Kario prieskoniai, 2 v.š.
  • Druska, 2 a.š.
  • Česnakas, 6 skilt.
  • Malti juodieji pipirai, 1 žiups.
  • Aliejus, 15 ml
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Česnako skilteles nulupkite ir perspauskite arba smulkiai supjaustykite.

  2. Aliejų supilkite į puoduką, suberkite į jį pipirus, kario miltelius ir druską, labai gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Turi išeiti pastos konsistencijos masė.

  3. Į dubenį su česnaku supilkite kefyrą, įmaišykite paruoštą pastą. Sudėkite mėsą (pavyzdžiui, vištų sparnelius), pavoliokite, kad marinato kliūtų iš visų pusių, ir palikite marinuotis kambario temperatūroje 30-45 min.

  4. Toks nesudėtingas marinatas puikiai tinka ir kepsniams, ir šašlykams. Jei norite išraiškingesnio česnakinio prieskonio, galite į marinatą įmaišyti arbatinį šaukštelį česnako granulių.

Receptą atsiuntė: Sandra

Komentarai

Greita receptų paieška