Klasikinis morkų pyragas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Augalinis aliejus, 450 ml
  • Miltai, 400 gr.
  • Kepimo milteliai/nugesinta soda, 2 a.š.
  • Cukrus, 500 gr.
  • Kiaušiniai, 5 vnt.
  • Druska, 0,5 a.š.
  • Maltas cinamonas, 2,5 a.š.
  • Tarkuotos morkos, 525 gr.
  • Smulkinti graikiniai riešutai, 150 gr.
  • Grietinėlės sūris/Maskarponė, 200 gr.
  • Cukraus pudra, 150 gr.
  • Minkštas sviestas, 100 gr.
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, kepimo formą ištepkite riebalais (jei naudojate silikoninę - nebūtina, neprilips).

  2. Sumaišykite aliejų, miltus, cukrų, kepimo miltelius, kiaušinius, druską ir cinamoną, tada į tešlą sudėkite morkas, riešutus ir dar kartą išmaišykite.

  3. Sudėkite masę į kepimo formą ir kepkite 1 val. 15 min., arba kol įsmeigtas dantų krapštukas bus sausas ir švarus. Ištraukite iš orkaitės ir palikite 10 min. atvėsti, išimkite iš formos ir atvėsinkite iki galo.

  4. Kol pyragas vėsta, pasiruoškite glajų: išsukite sūrį, sviestą ir cukraus pudrą iki purios masės. Aptepkite pyrago viršų ir patiekite.

  5. Klasikinis receptas, idealiai tinka prieš žiemos šventes. Skaičiuojantiems kalorijas aliejaus kiekį galima sumažinti maždaug 30 proc. - pyragas nenukentės :)

Receptą atsiuntė: Renata

Komentarai

Greita receptų paieška