Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, kepimo formą ištepkite riebalais (jei naudojate silikoninę - nebūtina, neprilips).
Sumaišykite aliejų, miltus, cukrų, kepimo miltelius, kiaušinius, druską ir cinamoną, tada į tešlą sudėkite morkas, riešutus ir dar kartą išmaišykite.
Sudėkite masę į kepimo formą ir kepkite 1 val. 15 min., arba kol įsmeigtas dantų krapštukas bus sausas ir švarus. Ištraukite iš orkaitės ir palikite 10 min. atvėsti, išimkite iš formos ir atvėsinkite iki galo.
Kol pyragas vėsta, pasiruoškite glajų: išsukite sūrį, sviestą ir cukraus pudrą iki purios masės. Aptepkite pyrago viršų ir patiekite.
Klasikinis receptas, idealiai tinka prieš žiemos šventes. Skaičiuojantiems kalorijas aliejaus kiekį galima sumažinti maždaug 30 proc. - pyragas nenukentės :)
Komentarai