Kreminė žirnių sriuba

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Skaldyti žirniai, 200 gr.
  • Raudonas svogūnas, 1 galv.
  • Miltai, 1 v.š.
  • Daržovių sultinio kubeliai, 2 vnt.
  • Druska, 1 a.š.
  • Pipirai, 0,5 a.š.
  • Saldžios paprikos milteliai, 0,5 a.š.
  • Džiovintos petražolės, 0,5 a.š.
  • Lauro lapas, 1 vnt.
  • Augalinis aliejus, 3 v.š.
  • Vanduo, 1 l
Gaminimo instrukcija:
  1. Pamirkykite skaldytus žirnius per naktį vandenyje. Tuomet nupilkite vandenį, nusausinkite juos. Supjaustykite gabaliukais svogūną, pakepkite jį puode augaliniame aliejuje, kol lengvai paruduos.

  2. Dėkite į puodą visus žirnius, įpilkite apie 1 litrą vandens, sudėkite visus prieskonius: druską, pipirus, lauro lapą, džiovintas petražoles, saldžios paprikos miltelius, daržovių sultinio kubelius. Leiskite viskam virti apie 1 val. 30 min.

  3. Paimkite atskirą keptuvę ir joje, įpylę šiek tiek augalinio aliejaus, pakepinkite šaukštelį miltų, sumaišytų su 1/1 santykiu su vandeniu. Kepkite iki kol miltai lengvai paruduos. Supilkite gautą masę į sriubą.

  4. Palaukę kelias minutes, sutrinkite sriubą su maišytuvu. Pridėkite norimų šviežių prieskoninių žolelių papuošimui ir gaiviam kvapui. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Aleksandras

Komentarai

Greita receptų paieška